Nöjesappar

Android för företaget och smart avtalshantering

De flesta företagsägare som driver både mindre eller större företag, behöver en eller flera mobiltelefoner för att kunna interagera både personalen sinsemellan, men också med eventuella kunder. Då kan man välja mobiltelefoner med operativsystemet Android som en lösning för företagets kommunikation.

Android-telefoner för arbetet och smarta plattformar

När det kommer till Android-telefoner och något som också är en viktig faktor när man har mobiltelefoner i ett företag, är att välja Android-telefoner som är tillräckligt säkra. De Android-telefoner som är säkra för företaget är de som Google rekommenderar enligt fler kriterier. Det kallas att mobiltelefonerna får en godkänd stämpel som Android Enterprise Recommended av Google. Kraven är att de ska kunna köra den senaste, uppdaterade versionen av Android-systemet, säkerhetsuppdateringar ska kunna köras senast 90 dagar efter att Google släppt dessa uppdateringar och mobilen ska uppgradera till nästa aktuella version. De mobiltelefoner som är godkända av Google är bland annat, enligt lista från 2018, Nokia 8, Sony Xperia XZ1, Motorola X4 och Z2 eller till exempel Huawei Mate 10 samt många fler. I dagsläget uppdateras modellerna ständigt och det kan vara smart att skaffa mobiltelefoner till företaget just enligt Googles godkända kriterier för en Android-telefon. När man äger ett företag kan man också med hjälp av Precisely få smarta och digitala avtalshanteringar där man bland annat kan få automatiska mallar digitalt för alla typer av avtal. Att skaffa sig effektiva lösningar digitalt och ha de senaste, säkra och uppdaterade Android-telefonerna, gör att ett företag har en trygg bas att stå på.

Appar för bästa samarbete på företaget

Ett företag behöver en god struktur och smarta lösningar även när det kommer till samarbete på arbetsplatsen. Då kan man skaffa sig smarta appar för bästa samarbetet på företaget och som definitivt kommer att underlätta arbetet. Appen Spark är ett bra exempel som passar utmärkt till Android-systemet och fungerar som en app för e-post. Appen gör det lättare att kommunicera med kollegor genom att man slipper klippa ut och klistra in meddelanden och inputs kollegor emellan. Denna app skapar en mer ”levande chat” inne i mejlet. Vill man enkelt dela anteckningar kan appen Evernote komma väl till hands för företagets mobiltelefoner, eller appen Trello som fungerar som en digital anslagstavla där alla medarbetare kan dela projekt och tankar. En app som är mycket populär när det kommer till chatt är appen Slack. Här kan man lätt interagera medarbetare emellan, dela filer, lägga in reaktioner, ringa samtal samt lägga in profilinformation med bild och text på den egna profilen. Ska man dela stora filer är apparna Dropbox , Google Drive eller Microsoft Onedrive att rekommendera.

Säkerhet är verkligen viktigt när det kommer till operativsystem och särskilt när man äger ett företag. Många företag har information, rutiner och dokument som inte får läcka till andra källor och till omvärlden. Då finns det smarta Android-tips för företaget som man kan ha stor nytta av. Man ska se till att alltid låsa skärmen på rätt sätt på sin Android-telefon man har på sitt arbete. Det är viktigt att aktivera en pinkod, eller med ett särskilt mönster för att skydda företagets information. Ett antivirus i mjukvaruprogram är en annan viktig säkerhetsåtgärd när man använder företagsmobiler med Android-system. Ett annat smart sätt att skydda företagsmobilerna är genom flerfaktorsautentisering, en typ av tredjepartsprogram.

ashe