Nöjesappar

Därför föredrar många Android framför iOS

Det käbblas ofta om vilket som är bäst, iOS eller Android. I det stora hela så kommer det alltid att till slut handla om dina krav och behov. För en del personer, inte minst den som redan äger produkter från Apple, är ofta iOS bättre eftersom de olika enheterna synkar väl.

För den som däremot är mitt i ett beslut så kan det vara bra att veta varför många föredrar Android framför iOS. Det är inte heller svårt att gå över till Android från iOS om du vill det. Det finns flertalet tjänster som underlättar för den som ska flytta över till det andra operativsystemet.

Android ger fler friheter

En klar fördel med Android är hur fritt det är. Vem som helst kan utveckla nya appar och dessa kan användas på alla datorer, smartphones och surfplattor med Android. Det här har alltid varit lite av en nackdel med iOS eftersom du blir bunden till att använda deras egna tjänster i första hand. Detta begränsar en hel del eftersom du inte kan använda vilken tjänst som helst.

Självklart finns många appar tillgängliga på både iOS och Android, men i många fall stannar en del utvecklare hos Android eftersom det är både enklare och man får tillgång till stora delar av världen. iOS, även om det är ganska populärt i väst, har det stora problemet kring priserna. Apple-produkter är extremt dyra, inte minst deras senaste mobiler. Det gör att i stora delar av Europa, Asien och Afrika stannar många vid Android.

Ett större urval är bättre för utvecklarna

Att Android låter alla fritt utveckla appar till deras operativsystem gör att många amatörer söker sig till marknaden. Det medför såklart den nackdel att en del appar är ganska värdelösa, men de ansvariga försöker där att granska och kontrollera så att skadliga program och dylikt inte dyker upp.

Du kan jämföra med antalet appar som finns tillgängliga. 2020 hade Androids Play Store 3,14 miljoner appar medan Apples App Store endast hade 2,09 miljoner.

ashe