Nöjesappar

Android – det smarta operativsystemet

Android är ett operativsystem som främst används till pekplattor och smartphones. Android är ett bärbart system som hjälper till att underlätta vardagen med intelligenta lösningar.

Android och användningsområden

Operativsystemet Android har många användningsområden och fungerar som en smart assistent. Systemet gör våra liv enklare genom att driva telefoner, TV-apparater, surfplattor, klockor och även bilar. I dagens moderna bilar brukar Android fungera utmärkt. Det smarta med Android är att man har utvecklat allt fler appar till mobiltelefoner som kan kopplas ihop med inbyggda funktionsskärmar i bilen. En av dessa appar är den smarta appen Android Auto som är utvecklad av Google. När man har kopplat ihop Android-telefonen med bilens skärm, kan man få tillgång till många verktyg som underlättar körningen. En av alla de smarta funktioner som finns, är att Android Auto kan förstå vad man säger och är röststyrt. På så sätt kan man genom röststyrning undvika att trycka på skärmen medan man kör och behåller därmed blicken på vägen. Android kan även styra bilens GPS och man kan ha en röststyrd konversation. Tekniken talar om var man ska åka och var man befinner sig i realtid. Inom IT kan man använda Android i många syften. På många företag använder man så kallade smarta CRM system , som står för Customer Relationship Management. Android har även utvecklats för Android CRM, ett smart sätt att hantera kundrelationer med ett fullt IT-stöd. Många idag skaffar sig en så kallad smart-TV med ett inbyggt Androidsystem. TV:n kan styras genom Androidtelefonens appar och kan även kopplas upp mot internet. Android gör det möjligt att surfa på denna TV eller streama filmer, nyheter och program online. Android Smart-TV fungerar helt enkelt som en kombinerad dator och TV.

Android i mobilen

Precis som med en Iphone, är operativsystemet Android mycket högteknologiskt och det finns många bra funktioner man kan använda. När man skriver något på sin telefon, finns det en så kallad ”swipe-funktion”. Med denna smarta funktion kan man svepa fram ett ord över tangenterna istället för att trycka fram orden. Man kan även ställa in sin Androidtelefon med ansiktsigenkänning om man tycker det är svårt att komma ihåg lösenord. Denna funktion hittar man i inställningar och sedan går man till säkerhet och skärmlås. Google har miljontals appar som går att ladda ner till en Androidtelefon! Det kan vara allt från appar som hanterar den privata ekonomin och olika spel, till hälsokalkyler eller appar som styr så kallade smarta hem! Android är den superintelligenta assistenten som verkligen kan underlätta vår vardag!

ashe