Nöjesappar

Det här visste du inte om din Android

Använder du dig av en Android? Då har du säkerligen redan koll på en hel del saker som din mobiltelefon kan utföra. I det medföljande häftet kan du läsa om de olika funktioner som telefonen har, men det är inte allt som står nedskrivet. Precis som när det gäller iPhones och andra mobiler har Android ett flertal, mer gömda, funktioner.

Att kunna ha många olika funktioner på mobilen är naturligtvis väldigt roligt. Extra kul är det om du i grunden också är mycket intresserad av just mobiler och teknik. Här nedan har vi samlat en lista på några spännande saker som du kanske inte visste att din Android kunde göra. Observera att du dock behöver se till att din telefon först är uppdaterad. Mobilen ska ha KitKat 4.4 för att nedanstående funktioner ska finnas tillgängliga.

Spännande funktioner i din Android

1. Svep istället för att trycka

Det är egentligen inte speciellt svårt att trycka på tangenterna på tangentbordet när du ska skriva ett sms, men det går betydligt snabbare om du använder dig av ”Swipe”-funktionen. Den här gör det möjligt för dig, att endast med ett svep över de tangenter du vill använda, bilda ett ord.

2. Tillgång till fler appar

Att ladda ner appar är något som alla användare av smartphones kan göra. Är du företagare kan du till exempel ladda ner appar som hjälper dig att ha koll på budget. Vill du däremot ansöka om checkkredit hos Fakturino får du använda den vanliga hemsidan. Med KitKat 4.4 kan du dock ladda ner appar som förändrar hela utseendet på din mobil och gör den mer personlig.

3. Ansiktsigenkänning

Har du svårt att komma ihåg lösenordet till din mobiltelefon eller vill du bara att det ska gå mycket snabbare att låsa upp den? Då kan du skippa pinkoderna helt och istället satsa på ansiktsigenkänning som lösenord. Du hittar funktionen under inställningar – Säkerhet – Skärmlås.

4. Stegräknare

Vill du på ett smart sätt kunna se hur mycket motion du får varje dag genom att räkna dina steg? Bra! Det är nämligen något som följer med KitKat 4.4. I telefonen kommer du nu att ha en inbyggd stegräknare som hjälper dig att ha koll. Funktionen är väldigt enkel, men tillräcklig för att göra det den ska.

5. Ha koll på dataförbrukningen

Att ha koll på sin data är inte alltid det lättaste och vips som det är så är ditt internet slut, alltid lika olägligt. Med KitKat 4.4 kommer du att kunna sätta olika stopp och varningsfunktioner som meddelar dig hur mycket dataförbrukning som du har kvar. På så sätt är det mycket enklare för dig att kunna stänga av och begränsa ditt användande så din data inte tar slut.

ashe