Nöjesappar

Apputveckling för Android

För den som vill ladda ner appar till sin Android-mobil finns det ett stort antal att välja mellan, i nuläget ligger det nästan 3 miljoner appar för nedladdning i Google Play Store. Att utveckla appar för Android i stället för iOS är ett klokt val, eftersom Androidanvändare är den största målgruppen globalt sett. För den som är intresserad av att utveckla för iOS kan det vara bra att känna till att den plattformen är mest populär i Australien och Nordamerika samt bland ungdomar. Ett exempel på företag som utvecklar mobilapplikationer till både Android och en mängd andra plattformar är pija.se vilka också arbetar med webbutveckling och SEO. Om du har en idé till en ny app till Android och inte vill programmera den själv är det klokt att anlita ett företag som Pija som har lång erfarenhet i branschen och har arbetat med stora uppdragsgivare som Clas Ohlson, Lee och Bonnier.

Nya hjälpmedel för utvecklare

På senare tid har det blivit allt lättare för utvecklare att snabbt framställa Androidappar med hjälp av alla de nya verktyg och tjänster som har kommit. Nya programmeringsgränssnitt, så kallade API:er, gör det enklare för mobilutvecklare att framställa appar för Android som använder sig av molntjänster. Att utveckla kvalitetsappar kräver dock utbildning och erfarenhet, därför kan det vara bra att ta kontakt med en erfaren utvecklare som Pija.

Marknaden för apputveckling

I flera närliggande branscher som spelindustrin och inom IT gör den digitala utvecklingen det möjligt även för mindre företag att bygga upp en kundkrets över hela världen. De globala distributionskanalerna App Store och andra marknader för appar underlättar att nå ut för företagen oavsett hur många anställda de har. Apputvecklare berättar hur de bara behöver trycka på ”submit” för några länder i App Store, och vips så har de skapat flera nya marknader.

Oväntade händelser som exempelvis coronapandemin kan leda till att efterfrågan på vissa typer av appar ökar. I Finland använder man digitala lösningar för landets hälsovård och pandemin har ökat intresset för hälsobefrämjande appar. Bland de appar som har märkt av ett ökat intresse är de som stöttar mental hälsa och lösningar som gör det möjligt för läkare att bedöma vårdbehov på distans.

ashe