Nöjesappar

Android-telefoner

Tittar vi bara ett decennium tillbaka så hade få av oss kunnat ana den utveckling som har skett idag. Mobilerna är med oss hela tiden och de flesta är aldrig mer än två meter bort från dem. De är lika viktiga som kläderna vi bär på kroppen. När de blir gamla och använda är det tur att vi kan hitta en begagnad Iphone för att återanvända och inte behöva använda hela vår besparing på att köpa en ny. Det är också bättre för miljön att inte köpa en ny mobil hela tiden utan faktiskt återanvända och använda slut på en telefon innan den obönhörligen måste kasseras.

Mobiltelefoners livslängd är i Skandinavien endast tre år i genomsnitt, vilket ger stora miljöutsläpp. Det finns rapporter som säger att för att bygga en mobil så skapas restavfall på uppemot 70-80 kg för att det är väldigt speciella metaller som ska utvinnas och dessa tar mycket energi att utvinna. För dem som önskar att veta mer så finns det bra artiklar om detta. Därför bör du behålla din telefon så länge som möjligt och när du ändå behöver köpa en ny så gör du klokt i att köpa en begagnad, då ditt biologiska fotavtryck blir mindre.

Det är även bättre för plånboken att köpa begagnat än det nyaste nya. Folk gör av med sina mobiltelefoner väldigt snabbt och precis som en bil så är det alltid mycket dyrare att köpa en helt ny än kanske en ett år gammal telefon. Då har inte så mycket hänt med kvaliteten. Vi måste alla tänka oss för hur vi använder naturens resurser och att handla mindre är något som alla kan och bör göra. Är du någorlunda noggrann med vilken begagnad telefon du väljer så är det nästan alltid ett bra köp.

Tyvärr är det inte så många som väljer att köpa begagnat utan de flesta köper nytt från butiken. Det gör att det finns många telefoner som ligger i byrålådor och aldrig används, förutom ifall den andra telefonen går sönder. Då är det bättre att sälja sin telefon så att den kan användas medan tekniken fortfarande är relativt ny. För som vi vet så går det otroligt snabbt och om tre år kommer den aldrig använda telefonen i byrålådan vara passé.

ashe