Uncategorized

Bästa barnapparna till bilsemestern

Det är sällan vi åker på bilsemester utan att ha med plattan till barnen. Till alla storas glädje gör det bilresan både roligare och mer harmonisk. Storytel, Netflix och YouTube är givna appar, där både Storytel och Netflix innebär att man betalar för ett abonnemang varje månad. Hela familjen kan använda sig av abonnemangen. Att bläddra i bilderböcker och titta på film kan vara nog så skoj kan barnen ibland vilja klicka och leka runt lite för att få tiden att gå. Vilka är de bästa barnapparna för att göra bilsemestern lekfullare?

Animal Maze

I barnappen Animal Maze till både Android och iOS ställs småttingarna inför kluriga utmaningar. De ska hjälpa söta djur att hitta rätt genom labyrinterna och ibland till föremål för att kunna ta sig vidare. Animal Maze skulle mycket väl kunna vara ett av de första spelen ni laddar ner till plattan. Fast spelet är lite klurigt är det gjort för barn i åldrarna 1 till 3 år. Utvecklaren Buzy Things är känd för att göra fina och färgglada appar för barn.

Little Kitten

Medan småttingarna sitter i sina sköna bilbarnstolar kan de tack vare Little Kitten försvinna in i en annan värld. Little Kitten är en så kallad simulator och tamagotchi där de allra minsta får en chans att ta hand om världens sötaste kattunge. Flytta runt katten och låt den interagera med de olika sakerna i huset. Little Fox är kreatörerna bakom denna barnapp, som finns till iOS.

Babblarna&me

Säg de små som inte älskar Babblarna!? Hatten Förlag ligger bakom de sjungande succéfigurerna, som bland annat går att följa på YouTube. Vare sig ni har Android eller iOS kan ni efter att ha lyssnat på Babblarnas sånger fortsätta upptäcka sagovärlden via barnappen Babblarna&me. Kasta boll med Doddo, trolla med Diddi, leka tittut med Dadda och skapa en egen figur att interagera med!

Sago Mini snödag

Sago Mini är en appserie från utvecklaren Sago Sago och bjuder på mängder av äventyr för både de minsta och något större barnen. I Sago Mini snödag ska du köra fantasifulla slädar genom snölandskapen. Under vägen kommer du råka på överraskningsmoment, så det gäller att styra snabbt. Sago Mini snödag finns till såväl Android som iOS.

Car Kit

Car Kit till iOS och från Stripey Design är det ultimata spelet för små byggare och bilentusiaster. Här får de nämligen bygga både vägar och landskap och sedan placera ut bilar de kan köra runt med i en 3D-miljö. Oavsett vem som spelar – du eller barnen – är det en häftig upplevelse att få planera sin ministad och att därefter kunna uppleva den i 3D. Riktigt kul koncept det här!

Little Police

Filimundus barnapp Little Police fungerar lika bra på Android- som iOS-enheter och lockar barn i olika åldrar. Vi förstår varför! Vem kan liksom motstå att få leka polis, leta reda på ledtrådar och lösa brott? Just denna app kan syskonen spela tillsammans, för det kräver en hel del klurande och jämförande av ledtrådarna. Gå runt i en färgglad stad, hälsa på hos stadsinvånarna och samla ledtrådar i jakten på tjuven.

ashe