Uncategorized

Uber eats

Har du någon gång känt dig lite för lat för att laga mat och ens orka gå ut och hämta på någon restaurang i närheten? Då kommer du att älska Uber eats. Uber började som en taxitjänst där privatpersoner kunde signa upp och agera taxi med sina egna bilar. Det här är dock något som stött på motstånd i många länder eftersom det kan gå emot de lagar och regler som finns. Det kan även handla om säkerhet. När vem som helst kan signa upp i en applikation och köra andra personer, finns det såklart en risk att kriminella personer ser en möjlighet att råna eller utföra värre brott mot de som använder tjänsten. I Sverige fungerar det dock på vissa platser om man har licens för att köra taxi. Och det som är trevligt att se är att det går väldigt bra för Uber eats. Det här är en tjänst som möjliggör hemkörning av olika saker, som mat och dryck. Vem som helst kan signa upp och bli en leverantör. Det finns en användarvänlig app för det här och förhoppningsvis kommer det öka möjligheter för liknande företag att utvecklas och skapa en så kallad plattformsekonomi.

Regerigen kommer med nya förslag som gynnar hemkörning

På några utvalda platser i Sverige har regeringen provat att ha hemkörning av bland annat alkohol som en tjänst man kan använda sig av. Detta är något som skulle kunna vara bra för Sveriges ekonomi och kunna underlätta konsumtionen av alkohol. Man ska såklart komma ihåg att man ska vara försiktig när man dricker alkohol, men kanske kan ett sådant här alternativ göra att folk dricker lite mer ansvarsfullt i Sverige. Och det kan ju skapa fler jobb när företag som till exempel Fraktus och Uber eats får fler tjänster att erbjuda det svenska folket. Frågan är dock om det kommer bli en fri marknad när det kommer till de här jobben, eller om de kommer bli en del av Systembolagets verksamhet.

Signa upp eller ta del av tjänsterna

Man kan själv välja om man vill vara den som beställer eller kör hem mat åt andra om man laddar ner Uber eats. Man kan ju om man vill ta del av båda tjänsterna också! Det här är något som skapar jobb bland unga, även om det är många som menar att lönerna är alldeles för dåliga för de som jobbar med att leverera maten. Men det är en möjlighet för studenter och andra att kunna tjäna lite extra pengar varje månad om man skulle vilja det. Det kan ju vara dyrt att vara student i en storstad, så alla små summor räknas såklart i slutändan. Många bäckar små brukar man ju säga! Prova Uber eats själv!

ashe