Nöjesappar

Bildredigering på mobilen

För Android-enheter finns idag en stor mängd appar där man kan redigera sina bilder. Länge har användare varit helt utelämnade till att använda en laptop för bildredigering exempelvis på resande fot. Vartefter smarttelefoner och surfplattor blivit allt mer avancerade har även möjligheterna för att kunna hantera bildmaterial ökat markant. Idag är det inte längre bara frågan om att välja ett filter eller dra ett ljusreglage fram och tillbaka, möjligheterna är numera nästan oändliga.

Bra för marknadsföringen

En app gör det lätt att snabbt redigera sina bilder och för den som arbetar med en hemsida eller annan typ av marknadsföring, är det smidigt att ha alla vitala verktyg i fickan. Man bygger idag enkelt ihop sin egen ”verktygslåda” och laddar ned de appar man behöver och i kombination med smarta webbtjänster som täcker ens behov, kan en smarttelefon idag utföra en imponerande stor del av arbetet. Söker man möjligheter att nå ut med sina bilder finns exempelvis intelligenta verktyg för digital marknadsföring via ungapped.se med fördelaktiga erbjudanden just nu. Det kräver ofta inte en alltför stor arbetsinsats för att lyfta fram en bild lite till, så det kan alltså vara värt att lägga en minut extra på bilden innan den publiceras.

Mer än filter

Sedan mobilfotografering i princip helt ersatt traditionella kameror, åtminstone bland vardagligt användande, har ett behov funnits för kraftfull bildredigering som går att utföra på stående fot. Och det är väl egentligen inte förrän de senaste apparna inom området man kan kalla det bildredigering värt namnet. Idag går det att göra mer än bara välja mellan 5-10 filter, och det är i princip bara den mindre skärmen, som gör apparna ”sämre” än ett större program på en laptop. Nu ska man ändå tänka att vi talar om vardaglig redigering, och då kommer de bästa apparna räcka mer än väl för de allra flesta. Här är en lista med tre appar med bra funktioner.

Photoshop Express

En mobil variant av det välkända programmet Photoshop är appen Photoshop Express. Här går i standardversionen att sköta allt finlir som att beskära, vitbalans, och färgmättnad. Vill man arbeta

mer med filer och att manipulera bilder, betalar man en liten slant för varje verktyg man önskar lägga till.

Snapseed

En väldigt lättanvänd helt gratis app för bildredigering. Här finns de effekter och filter man behöver. Fördelen med en sådan här app jämfört med att bara använda exempelvis Instagrams filter, är möjligheten att enkelt kunna markera de delar av bilden man vill påverka. Då kan man ljusa upp valda delar eller lyfta upp skärpan i antingen för- eller bakgrunden.

Afterlight

En väldigt komplett filt-app som innehåller de filter man behöver och lite till. Över 250 filter och tillbehör som ramar och strukturer, samt funktioner som att ändra formatet på bilden, ingår i denna app.

ashe