Praktiska appar

Reseplanering

Med appen Trip Advisor kan man enklare och på ett smart sätt planera sina resor, både turistresor och resor som görs för jobbets skull. Men appens huvudsakliga fokus är de resor som görs för nöjes skull, när man åker på semester.

Med Trip Advisor, som finns på Google Play för Android men också som hemsida, får man snabbt och lätt olika slags tips. Det kan till exempel röra sig om tips på olika hotell som finns på en viss destination som man har tänkt att resa till, men det kan också handla om att man får ett tips på olika flygresor som passar det datum som man vill påbörja sin resa.

Appen tipsar även om olika hotell, och det finns givetvis hotell (och även andra slags boenden) i olika prisklasser. Semesterbostäder av olika slag, även små mysiga stugor, hittar man också.

En annan sak som appen ger tips och råd om är att man får tips på olika saker att göra på ett visst resmål. På det sättet fungerar appen lite som en digital reseguide för ett turistmål, som berättar om platser att besöka, till exempel museum, badstränder, parker, torg eller gamla ruiner som ger en liten skymt av hur platsens och resmålets historiska miljöer var. Tips på rundturer och aktiviteter helt enkelt.

ashe