Nöjesappar

Skapa ett framgångsrikt spel för Android

Om du brinner för Android och gillar att spela spel är det en utmärkt idé att skapa en spelapp. Det är också en bra idé med tanke på att spelappar tillhör kategorin på de mest nedladdade apparna. Marknaden för appar blomstrar och marknaden växer så det knakar. För närvarande sker det cirka 600 miljoner nedladdningar varje dag över hela världen. Innan du börjar är det dock en bra idé att lära dig lite om de vanligaste programmeringsspråken som HTML, CSS och Java. Även om du inte behöver bli en expert ger det dig en fördel att ha lite kännedom om vilka tekniska möjligheter som finns. En fördel med Android är att det har en jämförelsevis låg inträdesbarriär så det passar bra för nybörjare.

En annan möjlighet är att ta hjälp av verkliga experter med spetskompetens inom området. Ta till exempel Prototyp som bygger digitala produkter med en innovativ touch eftersom de alltid håller sig uppdaterade och utmanar normen. Teamet hos Prototyp är medvetna om att dagens marknad aldrig varit så oförutsägbar och snabbföränderlig som den är idag. Deras arbetssätt är anpassat för detta och därför är de en idealisk samarbetspartner om du för första gången utvecklar en app. Deras arbetssätt är uppmuntrande då de sätter samman små effektiva team av experter som säkerställer att produktutvecklingen håller hög kvalitet. Kort och gott bygger Prototyp sitt koncept på att bygga digitala produkter för de som vill bryta ny mark.

Oavsett hur mycket av arbetet du gör själv och vilka verktyg du använder så visar följande steg hur du skapar en spelapp:

  • Utveckla en idé.
  • Skapa en berättelse.
  • Gör det enkelt.
  • Underskatta inte designen.

Läs vidare!

4 steg för att utveckla din spelapp

1. Utveckla en idé. Trots alla miljontals spelappar där ute är det många som saknar kreativitet och originalitet. Dra nytta av detta och investera i en spännande idé med hjälp av metoder som brainstorming. Det är även viktigt att lyssna på råden du kan få från framgångsrika produktutvecklare som Prototyp.

2. Skapa en berättelse. Ett spel behöver ha en historia att berätta för att skapa engagemang och göra spelarna frestade att spela mer. Spelhistorien måste inte nödvändigtvis vara komplex utan nyckeln är att den stimulerar fantasin.

3. Gör det enkelt. Se till att din spelapp är enkel och inte kräver en manual att lära sig. Svårighetsgraden bör stiga gradvis.

4. Underskatta inte designen. När det kommer till design är huvudprincipen att den inte får upplevas som rörig eller osammanhängande.

ashe