Praktiska appar

Swish

En annan väldigt användbar och praktisk app som man kan finna mycket nytta och kanske även en aning nöje med i sin vardag är den magnifika och förtjusande appen Swish. Swish har verkligen slagit igenom stort på endast några år och att ”swisha” har blivit både ett verb och ett begrepp på relativt kort tid. Från att det var något som några få använde till att mer eller mindre varenda granne och hans katt använder swish har det gått fort, väldigt fort. Det har liksom gått undan och väldigt mycket pengar swishas nu dagligen, det går snabbt och lätt med swish. Det går på ett swisch att skicka pengarna, även mellan olika banker. Just att man kan föra över pengar på ett enda ögonblick även till personer som inte har samma bank som man själv har, är ju en klar fördel jämfört med de traditionella internetbankerna. Dessutom går det ju mycket smidigare att använda lite Swish i mobilen för att skicka pengar än att sätta på och logga in till internetbanken på datorn. Med Swish loggar man snabbt och smidigt in på sin mobil, med hjälp av det mobila bank-id som bankerna kan utfärda. Att skaffa swish gör man snabbt och lätt oavsett vilken bank man har och det går att skaffa swish om man har någon av de flesta vanliga bankerna.

Hur använder man då swish i praktiken.

Det bör förresten tilläggas och påpekas först att har man många överföringar som man vill göra på en gång så blir det smidigare att godkänna alla betalningar på en gång med internetbanken genom att godkänna alla uppdrag på en gång med ett bank-id godkännande, än att endast godkänna en i taget med swish och mobilt bank-id. Men med det sagt så finns det i stort sett endast fördelar för övrigt annars.

Swish är knutet till ett mobilnummer, men inte till en mobiltelefon. Detta medför att man kan köra Swish på en mobiltelefon även om just den mobiltelefonen inte har telefonnumret som man anslutit sin swish till. Mobilnumret används mer för verifiering av identitet än för kommunikation mellan olika enheter som har swish.

Detta gör att man behöver motpartens nummer för att swisha till denne. Man knappar in mobilnumret, sen får man upp personen och kan skicka sin swishning tillsammans med ett meddelande på 50 tecken. Sen godkänner man snabbt och enkelt med mobilt bank-id. Klart.

ashe